Vergelijking: Audi A3 vs Mercedes A

De Audi A3 en Mercedes A-klasse zijn beiden wagens in het premium C segment. Beiden zijn voorzien van hun specifieke uitstraling, passend bij het merk al is de Mercedes vanaf de zijkant bekeken wel een nieuwe weg ingeslagen. Het zijn beiden vlotte en dynamische modellen geworden.

De Mercedes A-klasse heeft sinds een aantal jaar een compleet nieuw uiterlijk.

De Mercedes A-klasse heeft sinds een aantal jaar een compleet nieuw uiterlijk.

Vele soorten motoren

Mercedes heeft een grote range aan benzine motoren met een 1.6 of 2.0 liter inhoud. Hiermee behaald de wagen een topsnelheid tussen de 190 en 250 km/h. ook zijn er 7 dieseluitvoeringen op de markt met een 1,7 of 2.1 motor, goed voor maximaal190 tot 224 km/u. Audi het 9 benzinemotor uitvoeringen. Die begint met een 1.2 litermotor die al goed is voor 190 km/h.en loopt tot de 3,2 motor in de Quatro met een maximumsnelheid van 250 km/u. Diesels zijn er in 1.6, 1,9 en 2.0 TDI uitvoeringen.

 

<a href="http://www click this.autovergrendeling.nl/wp-content/uploads/2015/11/Schermafbeelding-2015-11-11-om-14.14.42.png”>De Audi A3 is in tegenstelling tot de Mercedes A-klasse wel bij zijn uiterlijk gebleven.

De Audi A3 is in tegenstelling tot de Mercedes A-klasse wel bij zijn uiterlijk gebleven.

Het interieur

Het interieur is bij beide modellen fraai uitgevoerd en afgewerkt. De Audi is hierbij wat strakker en oogt cleaner dan de Mercedes die een meer speels interieur heeft. Beide modellen zijn standaard voorzien van een ingebouwd navigatiesysteem. De Audi versie bedien je door in het middenconsole de letters met je vingers op een rond oppervlakte te schrijven. De Mercedes heeft spraakbestuurde navigatie die in theorie gemakkelijker en veiliger te bedienen is.Watch Consumed (2015) Full Movie Online Streaming Online and Download

Prijzen

Prijstechnisch ontlopen de beide modellen elkaar niet al te veel. De Mercedes heeft een vanaf prijs van €25.995 en loopt door tot €61.995 voor de sportieve AMG uitvoering. De Audi start met €25570 en loopt tot 38.989 voor de A3 Quatro. De klant kiest bij beide auto’s voor een topproduct waarbij zijn gevoel over het ontwerp van de wagen en het merk de keuze zullen bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *