Vergelijk: Volvo vs BMW

Volvo en BMW concurreren met twee luxe vlot uitziende modellen van hun: de Volvo V40 en de BMW 1. De auto’s hebben veel overeenkomsten, maar er zijn een aantal duidelijke verschillen. In dit artikel lees je wat de V40 je te beiden heeft en de 1-serie van de BMW en wat de verschillen zijn.

Volvo V40

Bij Volvo wordt er al snel gedacht aan betrouwbare en degelijke auto’s. Met de V40 brengt Volvo een wat sportiever compacter model op de markt, dan dat we eigenlijk van Volvo gewend zijn. De V40 valt in de premium-middenklasse. De Volvo straalt niet alleen van de buitenkant luxe uit, maar ook het interieurdesign is zeer fraai te noemen. De binnenruimte is in orde, maar achterin moet je goed uitkijken dat je je hoofd niet stoot. De V40 is uitgerust met geavanceerde veiligheidsopties, zoals een airbag voor voetgangers. De rij-ervaring is positief te noemen, al rijdt hij soms ietwat stoterig bij korte oneffenheden.Watch movie online The Transporter Refueled (2015)

De Volvo V40 is een zeer uitgebreide auto

De Volvo V40 is een zeer uitgebreide auto, met zeer veel opties.

 

BMW 1

Ook het Duitse merk BMW staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Net als Volvo richten zij zich op het ontwerpen van grotere auto’s. De BMW 1 is dan ook aan de kleine kant als we naar de rest van het assortiment van BWM kijken. Maar de auto is absoluut niet klein te noemen, ruimte genoeg in de hele auto. De viercilinder turbogeblazen 1.6 l benzinemotor trekt goed op en hij schakelt prima. De auto rijdt zoals hij er uit ziet: sportief.

BMW 1 serie - stijlvolle auto

De BMW 1 serie is iets prijziger dan de Volvo V40. Maar zijn prestaties mogen er zijn.

Conclusie

De BWM 1 en Volvo V40 vallen nagenoeg in dezelfde prijsklasse, waarbij je bij de BMW waarschijnlijk iets meer kwijt zult zijn. De Volvo heeft iets meer vermogen en heeft iets minder cO2 uitstoot. De BWM is iets compacter, maar heeft wel een ruimere kofferbak. Beide auto’s zijn van vele luxe extra’s voorzien. Ze lijken dus erg veel op elkaar en zijn allebei mooi vormgegeven auto’s. Het lijkt een kwestie van smaak om te bepalen welke van de twee het beste bij jou past. Welke je ook kiest, je zult geen miskoop doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *