Mazda trekhaken

Het spreekt niet voor zich, dat alle trekhaken onder uw Mazda zullen passen. Bent u opzoek naar een afneembare of vaste trekhaak? Keuze genoeg.. maar welke gaat het worden? Laat u goed adviseren door een verkoper of monteur, om latere problemen te voorkomen. Wij helpen alvast een beetje.

Houd er rekening mee dat niet alle auto’s van Mazda geschikt zijn om een trekhaak te bevestigen. Neem bijvoorbeeld de nieuwste sport modellen en elektrische / hybride auto’s. (minder rijbereik, gevaar voor de batterij etc.) Naast deze prachtige wagens, heeft Mazda natuurlijk ook andere modellen die zijn ontworpen om u veilig van A naar B te brengen. Met de caravan naar Frankrijk, of even de fietsen achterop de auto omdat het regent.. De trekhaak is een handige luxe.

trekhaak mazda

Trekhaken voor uw Mazda

De goedkoopste optie is een vaste trekhaak. De kogelstang zal worden bevestigd aan het frame van de auto, waardoor de trekhaak altijd zichtbaar is. Het grootste voordeel: onderhoudsvrij en altijd beschikbaar.

Vindt u het een ontsiering van uw mooie Mazda, dan is een afneembare trekhaak een optie. Deze is makkelijk af te koppelen en op te bergen in de kofferbak. De kosten zullen wel hoger liggen.

Heeft uw Mazda parkeer sensoren? Schakel deze dan tijdelijk uit, want er is een grote kans dat de trekhaak voor de sensoren zit.

Afhankelijk van het gebruik, heeft u de keuze uit een 7 of 13 polige kabelset. Steeds meer bedrijven rekenen dit al mee in de prijs. U bent wettelijk verplicht deze aan te sluiten en te gebruiken. De 7 polige aansluiting is goed voor een fietsendrager of aanhanger. De 13 polige aansluiting is verplicht bij een caravan, in verband met de richtingaanwijzers, remlicht, mistlamp, achterlicht en kentekenplaatverlichting die werkzaam moeten zijn tijdens het rijden.

Indicatie van prijzen:
Mazda 3 Sedan 2003-2009 met 13 polige kabelset
vaste trekhaak €400/€450
afneembare trekhaak €530/580
Mazda 6 Sedan 2013-heden met 13 polige kabelset
vaste trekhaak €540-€590
afneembare trekhaak €650/€700
Mazda 323 F 1994-1998 met 13 polige kabelset
alleen vaste trekhaak mogelijk €390/€440

Veiligheid staat voorop. Laat de trekhaak door een monteur bevestigen, zodat u lang en veilig kunt genieten van deze nieuwe aanschaf. Op uw kentekenbewijs staat wat het maximale trekgewicht is van de auto. Let hier goed op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *