Het werk van een koerier

Een koerier is letterlijk een “loper” (van het Franse woord “courir”). Hij brengt kleine pakketten, documenten of brieven van verzendpunt naar bestemming. Dit is heel eenvoudig gezegd, maar er komt meer bij kijken dan dat. Hierna geven we wat meer uitleg. Voor grote zendingen ben je beter (goedkoper) af bij transportfirma’s.

Hoe werkt een koerier?

 

Afhankelijk van jouw wensen doet de koerier zijn werk. Wil je rechtstreeks van het ene naar het andere adres iets versturen, dan kan hij hier voor zorgen. Maar je betaalt dan wel hoge sommen geld. Meestal verzamelt de koerier alle pakketten uit een streek, brengt die naar zijn verzamelplaats (ook wel “hub” genoemd) en sorteert ze volgens bestemming. Hebben ze een vrachtwagen vol voor die bestemming, dan vertrekt die. Ginder gebeurt dan het omgekeerde: de pakketten worden uitgeladen, en opnieuw verdeeld volgens regio. Tenslotte wordt je pakje op het gevraagde adres afgeleverd. Deze werkwijze duurt wat langer dan een rechtstreeks transport. Maar het kost veel minder omdat jouw pakket slechts een klein onderdeel is van het totaalplaatje.Roblox Hack No Survey No Download

Welke koerier kiezen?

 

Er is veel concurrentie tussen de verschillende koeriers. Dat maakt dat alle koeriers aan scherpe prijzen werken. Op basis van de prijs kan je dus moeilijk een keuze maken. Het verschil ligt hem vooral in de service. Bij een goede koerier kan je bijvoorbeeld via internet bestellen. Je krijgt bij hem ook een volgcode (B/L of “bill of lading” genoemd). Hiermee kan je op elk moment jouw pakket traceren via internet. Je ziet dus perfect wanneer het geleverd wordt. Een goede koerier is ook transparant in zijn kosten: wat hij voorstelt komt precies overeen met wat je tenslotte betaalt. Je komt niet voor verrassingen te staan. En zoals bij alle zaken die je voor de eerste keer gebruikt: het is wat uitzoeken, rondvragen of je op ervaringen van anderen baseren. Met koerier Brabant ben je in ieder geval verzekerd van een betrouwbare koerier met een goede en transparante service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *