De verschillende soorten werkzaamheden van een koerier

Een koerier is een vervoerder die in opdracht van een klant allerhande zendingen vervoert en bezorgt bij een klant. Door het klantcontact is de koerier dus ook het visitekaartje van de opdrachtgever. Een representatieve uitstraling van de koerier is dan ook van groot belang. Onder andere door de vele internetaankopen neemt het werk voor de koeriersdiensten elk jaar weer meer toe. Milatrans.nl springt ook handig in op deze trend.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

 

Wat voor werk doet een koerier?

 
De werkzaamheden van een koerier bestaan uit het verzorgen van zendingen van deur tot deur. Vergelijkbaar met personenvervoer door een taxibedrijf, alleen vervoert een koerier geen mensen maar juist zendingen. Hierbij kan gekozen worden voor verschillende vormen van vervoer afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. Denk daarbij aan de afstand, de inhoud (betreft het gevaarlijke stoffen?), het gewicht van de zending, de frequentie van verzending en de hoeveelheid van de zendingen. Veelal werken koeriers met een bestelbus maar ook normale auto’s, vrachtwagens en zelfs (brom)fietsen worden veelvuldig ingezet bij het werk als koerier navigate to this site. Alleen vervoerders die zendingen onder de 500 kilogram verzorgen vallen onder de noemer koerier.

 

Verschillende koeriersdiensten

 
Er is een onderscheid te maken tussen verschillende koeriersdiensten, zoals een expresdienst en een pakkettendienst. Bij een expresdienst worden dagelijks zendingen in een regio opgehaald en naar een centraal overslagpunt getransporteerd, vervolgens worden deze zendingen gesorteerd en vervoerd naar andere overslagpunten in andere regio’s. Vanuit deze overslagpunten worden de zendingen dan weer naar de afleveradressen getransporteerd, zelfs in andere landen. Pakketdiensten doen niet veel anders als de expresdiensten alleen betreft het hier nu de zeer grote aantallen zendingen. Het gaat bij de pakketdiensten dan vooral om de leverdiensten tegen een zo laag mogelijke prijs in tegenstelling tot de expresdiensten waar de aflevertijd en de waarde van de zending van veel groter belang zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *