Alcoholslot auto

Drink je net zoals vele anderen wel eens graag een glaasje?

Wanneer je graag eens een glaasje drinkt, dan hoeft dit helemaal niet zo erg te zijn. Veel mensen drinken graag wel eens iets, maar het moet natuurlijk beperkt blijven. Dit is niet znkel zo omdat dit wettelijk zo geregeld is, maar ook voor je eigen veiligheid. Wanneer je immers een glaasje drinkt, en je kruipt dan in je wagen achter het stuur, dan breng je niet enkel jezelf in gevaar, maar ook andere weggebruikers. Het is goed mogelijk dat je je niet dronken voelt na 2 glaasjes wijn, maar dit betekent niet dat je lichaam dit ook zo ervaart. Met elk glas vertraagt immers je reactievermogen en wordt je beoordelingsvermogen in het verkeer aangetast. Dit kan heel gevaarlijk zijn in het verkeer!

Alcoholslot auto

Ga nooit met alcohol op achter het stuur zitten. Een alcoholslot kan je hiervoor behoeden.

Hoe werkt een alcoholslot in een auto?

Een alcoholslot op de auto is eigenlijk ontworpen voor mensen die aangehouden zijn omdat ze te veel alcohol in hun bloed hadden. Dit werd dan als vorm van maatregel opgelegd door de overheid. Toch kan je ook overwegen dit zelf aan te schaffen indien je denkt dat je hier ook baat bij zou hebben.

Het werkt als volgt: in je auto wordt er een toestel ge├»nstalleerd waarin je moet blazen zoals je doet bij politiecontroles. Wanneer je blaast, en het toestel merkt dat je te veel gedronken hebt, dan vertrekt de wagen niet. Hierdoor ben je verplicht een andere oplossing te zoeken om ergens te geraken. Dit kan bijvoorbeeld door een taxi te bestellen of door een vriend of vriendin op te bellen… Dit alles wordt niet gedaan om je te pesten, wel voor je eigen veiligheid en die van anderen.

Indien je hier interesse in hebt, of je wilt er foto’s van zien of dergelijke, dan kan je dit steeds eens intikken op het internet. Daar vind je er nog meer informatie over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *