Sloopauto verkopen

Wanneer jouw auto niet meer te repareren is, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Een auto die op bepaalde fronten niet meer te maken is, wordt ook wel een sloopauto genoemd. In deze tekst gaan we kijken wat een sloopauto precies is en wat je er nog mee kan wanneer de auto niet meer te maken is.

Sloopauto

We hebben het over een sloopauto wanneer de auto, vaak door een ongeval, bijna niet meer te repareren is. Vaak is de reparatie dan een stuk duurder dan de auto zelf is en rest de vraag of het nog waar is om de auto te laten maken. Er wordt vervolgens niet meer gekeken naar de waarde van de gehele auto, maar naar de waarde van de onderdelen die de auto heeft op zich. De auto is meestal ook niet meer in staat om op de openbare weg te rijden. We hebben het over een schademodel wanneer de schade nog wel te herstellen is en dit ook nog nuttig is. De auto wordt ook een sloopauto genoemd wanneer er geen interesse meer is in het voertuig. Je wil misschien van de auto af, maar niemand wil hem kopen. De enige optie dan is naar de autosloop.

Je sloopauto verkopen

Autosloop

De autosloop is een plek waar mensen onderdelen van kapotte auto’s kunnen kopen. Vaak haalt een autosloop de kapotte auto op, met een takelwagen wanneer nodig, en halen zij ter plekke de auto leeg. Het leeghalen van de auto houdt in dat de nog bruikbare onderdelen uit de auto worden gehaald zodat deze eventueel verkocht kunnen worden aan degene die ze nodig heeft. Hoeveel een sloopauto precies waard is, heeft dus te maken met de nog aanwezige onderdelen en de staat van de nog aanwezige onderdelen. Hoe nieuwer of beter de onderdelen van de sloopauto zijn, hoe meer de sloopauto eventueel zou kunnen gaan opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *