Is wrappen of lakken beter voor de auto?

Wraps op auto’s zijn een steeds populairder alternatief voor lakken wanneer je het uiterlijk van je voertuig wil veranderen. Meestal is wrappen om beschadigde lak weg te moffelen geen goede optie. Eventuele onvolkomenheden in de lak zullen door de wrap heen te zien zijn, vooral die van gestructureerde aard. Bovendien, als je lak zwak is, zal het moeilijk zijn de wrap te verwijderen zonder de lak nog meer te beschadigen.
Bij het vergelijken van wrap en lak, is het belangrijkste punt dat het vinyl die gebruikt wordt bij het wrappen, om het uiterlijk van je auto te veranderen, omkeerbaar is. Dat betekent dat als je van gedachten verandert, of als je de auto wil verkopen je hem altijd in de oorspronkelijke staat kan herstellen.

Is wrappen een goedkoper alternatief voor verf?

Zoals ik al eerder aangaf, zijn autowraps niet bedoeld om je verf te repareren. Ze zijn ook niet goedkoop. Het materiaal zelf is duur en er moeten veel manuren in worden gestoken. Net als bij het lakken is er veel ervaring nodig en alleen hooggekwalificeerde mensen kunnen het feilloos uitvoeren.

Carwrapping geeft een schitterend resultaat

Hier is het belangrijkste reden waarom je zou laten wrappen of lakken?

Het belangrijkste voordeel van een wrap is dat je de kleur van je auto kunt veranderen zonder de doorverkoopwaarde te veranderen. In feite kan het in je voordeel werken. Omdat je je verf bedekt, ben je in wezen je lak aan het beschermen. Voor de verkoop, peel de wrap af om de verf weer zichtbaar te maken die is beschermd tegen Uv-stralen, vervuiling, krassen enz. Het hele proces kan zo duur zijn als verf, maar je hebt de mogelijkheid om het te verwijderen. Verder zijn er enkele kleuren, afwerkingen en effecten die kunnen worden gedaan met vinyl, die niet gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden met lak. Enkele daarvan zijn chroom, kleurovergangen, parelmoer, en satijnen afwerking. Voor deze opties zou het vaak beter zijn om te gaan voor wrap in plaats van verf.

Redenen om toch te kiezen voor lakken

Als je op zoek bent naar een meer fabrieksmatig uiterlijk zonder naden en een bijpassende motorruimte, deurstijlen, kofferbak, dan zal het schilderen erg duur zijn. Technisch gezien kan een verfbeurt er beter en dieper uitzien dan een wrap. Het kan er ook “fabrieksmatiger” uitzien. Maar een lakbeurt van dat kaliber zal ook veel duurder zijn dan een wrap.
Ik hoop dat deze informatie je kan helpen een beslissing te nemen over wat het beste is voor je voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *