Recensies Kia Rio

Over de Kia Rio
De Rio is een ware topper binnen het gamma wagens van het Zuid-Koreaanse automerk Kia. Het is een model uit de klasse van de compacte wagens (het B-segment). Dit model werd op de Europese markt losgelaten in het jaar 2000. Het model wordt nog steeds geproduceerd.

3 generaties
De eerste generatie werd gelanceerd met een hatchback model met een 1.5 l benzinemotor. In datzelfde jaar volgden een sedan model en een 1.3 l benzinemotor. Verder leidde een grondige facelift tot aanpassingen aan de achterlichten, koplampen, bumpers en het interieur.

De tweede generatie verscheen in 2006 als een compleet nieuwe Rio. Dit model was meer ontworpen naar de wensen en maatstaven van de Europese markt. De afmetingen werden aangepast( meer beenruimte, minder grote laadbak). De Rio was niet langer ruim en goedkoop. Er kwam een eerste dieselmotor bij de Rio om een breder publiek te kunnen overtuigen.

Op 1 maart 2011 werd de derde generatie van de Kia Rio aangekondigd op het autosalon van Genève. Dit model is verkrijgbaar hetzij als 3-deurs hetzij als 5-deurs hatchback. Op de Amerikaanse markt is ook een sedan versie verkrijgbaar.Watch movie online The Transporter Refueled (2015)

De concurrentie
Gezien de grote keuze aan wagens en automerken is het niet meer dan logisch dat de Kia Rio ook concurrentie ondervindt. Geduchte concurrenten zijn o.m. Volkswagen Golf, Opel Corsa, Toyota Yaris, Seat Ibiza en de Hyundai Accent. Deze behoren stuk voor stuk tot het B-segment.

De Kia Rio onderscheidt zich door een elegant en gestroomlijnd design. Ook op het niveau van comfort en uitrusting springt dit model eruit in de B-klasse. Neem dan nog de geavanceerde technologieën en veiligheidsfeatures samen met de lage kosten in verbruik. Zo kom je tot de ideale formule van een wagen waar je ten volle van zult genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *