De BMW X3, uniek in zijn klasse.

De BMW X3 is de wagen die hier besproken zal worden, zowel zijn plus- als zijn minpunten. We zullen allereerst de wagen op zich in het algemeen even bekijken. Deze hogere cruiser is bijvoorbeeld zeer comfortabel, misschien wel de eerste zeer comfortabele BMW, maar in tegenstelling tot de lagere modellen is hij bij hogere snelheden wel ook iets minder stabiel. Ook niet onbelangrijk is dat deze wagen toch wel redelijk wat brandstof verbruikt. Naar mijn mening zelf zo’n 20% meer als in de papieren staat. Ik moet wel zeggen dat ik ook vernomen heb van andere mensen, dat als een minder zwaar model hebt, qua motor, dat je verbruik dan wel een stuk normaler is. Maar ik hou wel van een pittige auto, dus dat is hier geen optie.

We zullen nu eens de voordelen bekijken, wat er toch heel wat zijn. Een zeer hoog comfortgehalte is zeker het eerste wat je zou opmerken. Voor een hogere auto heeft een zeer goede wegligging waarvoor scherpe bochten en een heuvelachtig gebied totaal geen probleem zijn. Dat je iets hoger zit, is een opmerkelijk voordeel, niet alleen als in- of uitstapt, maar ook omdat je tijdens het rijden meer overzicht hebt op de weg. Het is een wagen waar veel plaats in is en deze plaats kan je ook opmerkelijk goed benutten. Waarschijnlijk is dit de eerste BMW of één van de eerste waarin je al je dingen gemakkelijk in kwijt kan en dan daarna ook nog zonder als teveel gezweet en gedraai je zaken terugvindt. Naast de gebruikelijk luxe die je als optie erop kan nemen, zijn toch wel een paar handige dingen bij die andere merken niet aanbieden, zoals bijvoorbeeld een instelbaar onderstel of automatische trekhaak.

De nadelen van dit model zullen we dan toch ook eens overlopen. Natuurlijk is het uitermate hoge brandstopverbruik zeker het grootste nadeel. Zoals eerste vermeld, is de wegligging ook niet zo geweldig als bij de lagere modellen, maar dat kan je wel verwachten.

Kortom dit is zeker een aanrader voor ietwat rustiger geworden, volwassenere chauffeur. Of bijvoorbeeld voor een gezin is het ook een goede keuze, veel plaats voor de kinderen achterin is een groot pluspunt.

De BMW X3, uniek in zijn klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *