Wat zijn de tips als het om een auto invoeren gaat

Veel mensen kiezen ervoor om een auto te kopen in het buitenland en deze vervolgens in te voeren. Dit kan op verschillende vlakken voordelig zijn en ook op financieel gebied is het vaak een nuttige keuze. Auto’s zijn in het buitenland, bijvoorbeeld in Duitsland vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. Daarnaast is het ook zo dat je in het buitenland vaak een stuk meer keuze hebt. Op deze manier kun je je eigen droomauto een stuk makkelijker vinden.

Weer een ander voordeel aan een tweedehands auto invoeren is dat een auto uit het buitenland in de meeste gevallen een stuk minder kilometers op de teller heeft staan. Auto’s zijn vaak in betere staat voor een goedkopere prijs. Bij het invoeren van een tweedehands auto komt echter wel een volledig proces bij kijken en gedurende dit proces is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde zaken. Hieronder vindt je tips als het gaat om een auto invoeren.

Controleer de auto zorgvuldig

Het is van cruciaal belang dat je alvorens over te gaan tot de aankoop van de auto, de auto volledig van binnen en buiten controleert. Bekijk de gebruikerssporen en kijk of de auto schade heeft. Dit kan immers bij auto’s die ingevoerd moeten worden vaak het geval zijn. Verder is het belangrijk te kijken of de koppeling nog goed werkt. Ook is het slim om als je geen verstand hebt van het motorische gedeelte, iemand mee te nemen die er wel verstand van heeft om deze persoon de motor te laten controleren.

auto invoeren

Tips voor het invoeren van een tweedehands auto uit het buitenland

Zorg dat je voordelig uit bent

Wanneer je een auto gaat importeren komen hier uiteraard wel bepaalde kosten bij kijken. Deze kosten kunnen soms hoog oplopen. In de meeste gevallen ben je alsnog doordat de auto die je koopt in het buitenland een stuk goedkoper is voordelig uit, maar het is absoluut een aanrader om te kijken of je wel daadwerkelijk voordelig uit gaat zijn.

Regel de kentekenplaten en BPM goed bij auto invoeren

Als de auto naar Nederland is gehaald moeten de zaken met de BPM geregeld worden en moet de auto een Nederlands kenteken krijgen. Het is een aanrader van te voren de nodige onderzoek te doen over BPM en het krijgen van Nederlandse kentekenplaten. Op deze manier loop je niet na het naar Nederland halen van de auto nog tegen problemen aan. Het benaderen van een bedrijf of een specialist voor het volledige proces is uiteraard ook een optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *