De beste familieauto

Gezin

Als je een gezin hebt, dan heb je ook behoefte aan een echte familieauto, waar het gezin gemakkelijk in past, zodat je je gezin zonder al te veel moeite kan vervoeren. Nu is er een legio keuze uit familieauto’s. Elk merk heeft wel een paart types familieauto’s in hun collectie. Het belangrijkste aan een familieauto is de binnenruimte. Die moet groot zijn, met het liefst ook veel beenruimte, zodat kinderen elkaar niet in de weg zitten. Vooral als je naar het buitenland op vakantie gaat met je auto, moet iedereen zich voldoende kunnen bewegen, om ruzies te voorkomen.

De beste familieauto

Een familieauto moet van vele gemakken voorzien zijn

Soorten familieauto’s

Renault Captur
Van buiten lijkt de Renault Captur geen familieauto. Maar schijn bedriegt. Deze Renault heeft een zeer flexibele binnenruimte. De binnenruimte is dan ook erg groot. Zo kan bijvoorbeeld de achterbank naar achteren geschoven worden, zodat je meer beenruimte creëert. Zijn de kinderen aan het knoeien op de bekleding? Doordat de bekleding afritsbaar is, kan je dit gewoon in de wasmachine wassen. Er zit niet echt een grote motor in, maar de motor is wel schoon en zeer zuinig.

Opel Astra
Deze Opel Astra staat bekend om zijn ruime binnenruimte. Vooral de hoogte en de beenruimte zijn enorm. Wat ook heel handig is, is dat de Opel Astra voorzien is van een OnStar-systeem. Hiermee kan je maar liefst tot 7 toestellen verbinden aan een interne Wifi verbinding. Heel handig voor de lange ritten, zodat iedereen zich kan vermaken met telefoon of tablet.

Ford Focus
De Ford focus is vernieuwd, wat tot gevolg heeft gehad dat de vele knopjes en bedieningsmogelijkheden zijn vervangen door één infotainment scherm, waarop alle informatie over de auto is af te lezen. De Ford behoort niet tot de meest ruime auto, maar er is achterin voldoende plaats om twee volwassenen te vervoeren.

Kia Cee’d
Van binnen is de Kia Cee’d standaard zeer ruim, met genoeg ruimte achterin voor de kinderen en ook voorin is er genoeg beenruimte beschikbaar en hij heeft een ruime kofferbak. Voor als vader toch sportief wil rijden, kan hij de stuurbekrachtiging op sportief zetten. Ook kan de Kia Cee’d automatisch fileparkeren, dus parkeren wordt een fluitje van een cent.

Skoda Octavia
Verkrijgbaar in hatchback of als stationwagon. En wat voor type je ook neemt, de beenruimte in deze Skoda is enorm. Zelfs met achterbank bedraagt de laadruimte ruim 600 liter, wat deze auto één van de beste familieauto’s maakt. De auto is verder voorzien van diverse opbergkastjes, dus als je op vakantie gaat en je veel moet vervoeren, dan is de Octavia een hele goede auto.

Nissan Qasqai
Wel een gezinsauto, maar vooral voor gezinnen met kleine kinderen. De ruimte is vooral voordelig voor de voorstoelen. Eigenlijk mag je dit geen stoelen noemen maar fauteuils. Deze zitten erg goed en er is meer dan voldoende beenruimte voorin. Achterin is de beenruimte wat beperkte, maar met kleinere kinderen is dit geen probleem. De versie met 1.6 dieselmotor heeft tevens vierwielaandrijving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *