Bijtelling auto 2016: nieuwe regels

De bijtelling van een auto zijn de fiscale kosten van een auto van de werkgever die je betaalt als je meer dan 500 kilometer priv├ę per jaar met een auto rijdt. Als je een auto rijdt door een voertuig te leasen, is de kans groot dat je te maken krijgt met bijtelling.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Nieuwe bijtellingswaarde in 2016

De bijtellingswaarde kan ieder jaar weer iets veranderden en dit geldt ook in het jaar 2016. Van 2014 op 2015 veranderde er niet zo veel met de bijtelling van lease auto’s, maar in 2016 is dit wel het geval.

De belangrijkste veranderingen in de bijtelling van 2016 ten opzichte van de bijtelling van 2015, zijn de volgende:
– Er verdwijnt een bijtellingscategorie. in 2015 werden de categorie├źn 4 procent, 7 procent, 14 procent, 20 procent en 25 procent gehanteerd en in 2016 wordt dit 4 procent, 14 procent, 21 procent en 25 procent.
– De bijtellingspercentages veranderen door het wegvallen van een categorie. Betaalde je voor een semi-elektrische auto voorheen 7 procent bijtelling, dan is dit nu 14 procent bijtelling door het verdwijnen van een bijtellingscategorie.

Omdat er een categorie verdwijnt, zullen sommige mensen in 2016 minder voordelig uit zijn dan in het jaar 2015. Wie er rekening moeten houden met de wijziging in de bijtelling van lease auto’s, lees je in onderstaande alinea.

Voor wie geldt de nieuwe bijtellingswaarde?

Het bijtellingspercentage dat geldt bij de eerste ingebruikname van de auto, ofwel de dag waarop het kenteken van de auto voor het eerst op naam is gesteld, blijft van toepassing voor 60 maanden. Heb je al een lease auto, dan betekent dit dus dat je nog 60 maanden na de eerste ingebruikname onder de huidige bijtellingswaarde valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *