Auto’s met een lage bijtelling

Auto’s met lage bijtelling in 2016

De ‘auto van de zaak’ is in Nederland bijzonder populair. Eind 2015 staan er ongeveer 755.000 auto’s geregistreerd met een zogenaamde leaseconstructie. De bestuurder van een leaseauto mag voor privédoeleinden op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer rijden. Komt hij hier boven, dan zal hij jaarlijks een fiscale bijtelling krijgen. Deze bijtelling wordt als inkomen bij het loon opgeteld. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de overheid. Door minder vervuilende wagens lager te belasten, heeft de bijtelling een sturende en stimulerende werking voor zowel de auto-industrie als ook voor zijn klanten.

Nieuwe regelgeving voor fiscale bijtelling

Vanaf 2016 bedraagt het standaardtarief 25% van de cataloguswaarde. Daarnaast zijn er drie categorieën met een verlaagde bijtelling.

  • 4% voor volledig elektrische modellen zonder CO2 uitstoot.
  • 15% voor semi-elektrische modellen met een CO2 waarde tussen de 1 en 50.
  • 21% voor zuinige modellen met een CO2 waarde tussen de 51 en 106.

Vanaf het jaar 2019 zijn alle modellen belast met 22% bijtelling, met uitzondering van volledig elektrische wagens tot een catalogusprijs van € 50.000.Watch Boost (2016) Full Movie Online Streaming Online and Download

Voorbeelden van modellen met een lage bijtelling

Elektrisch rijden heeft de toekomst, althans voor de leaserijder met oog voor zijn portemonnee. Steeds meer autofabrikanten brengen een volledig elektronisch model op de markt. De actieradius is momenteel nog vaak vrij laag, waardoor de wagen snel een laadpaal nodig heeft. Het zal echter snel veranderen en de nieuwe Tesla Model 3 is hiervan een goed voorbeeld. Hoewel pas in 2017 leverbaar, zijn er al meer dan 350.000 modellen besteld. Een actieradius rond de 350 kilometer en een halvering van de aanschafprijs zijn hiervan de oorzaak. Momenteel kijkt de consument nog vooral naar de Volkswagen e-Golf, de Mercedes B-Klasse Electric Drive, de Kia Soul EV en de BMW i3. Iets goedkoper, maar wel volledig elektrisch zijn de Renault Zoe, de Smart ForTwo Electric Drive Cabrio en de Nissan Leaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *