Welke vormen van autobeveiliging zijn er?

Wanneer je zojuist een nieuwe auto hebt gekocht bij A-point groep of een andere autodealer wil je natuurlijk niet dat je nieuwe bak gestolen gaat worden. Om dit te voorkomen is het hebben van een goede autobeveiliging zeer belangrijk. In dit artikel worden de verschillende vormen van autobeveiliging besproken. Het autoalarm wordt in dit artikel buiten beschouwing gelaten omdat deze in de auto is geïmplementeerd. In dit artikel wordt alleen gesproken over alternatieve vormen van autobeveiliging.

Camera bij vandalisme

Het bekrassen van auto’s is helaas een van de meest voorkomende vormen van vandalisme. Hoewel er tegen het vandalisme niet altijd veel te doen is het wel mogelijk om de verdachte te vinden. Dit kan gedaan worden met een camera die zo geplaatst wordt dat de auto altijd zichtbaar is. Met zo een camera kan dus de verdachte worden gevonden en vervolgens de opgelopen schade worden geclaimd.

Dashboard camera plaatsen

Een combinatie van een camera in de auto en een camera gericht op de auto is uiteraard een zeer goede keuze. Op het moment dat de auto wordt gestolen dan is een dashboard camera namelijk zeer gemakkelijk. Met deze camera kan de dief worden geïdentificeerd en vervolgens de politie worden ingeschakeld. Dan is er een goede kans dat je de auto terug kunt krijgen. Daarnaast kan een dashboard camera er ook voor zorgen dat je aansprakelijkheid beperkt kan worden. Mocht je om welke reden dan ook ooit in een ongeluk terecht zijn gekomen dan kan de camera helpen om te bepalen of jij daadwerkelijk iets fout hebt gedaan.

dashboard camera plaatsen

Heb jij je auto al goed beveiligd?

Extra beveiliging met een GPS tracker

Uiteraard zit er altijd een bepaalde GPS tracker in de auto geplaatst door het alarmsysteem en GPS systeem in de auto. In veel gevallen weten dieven deze ook gewoon direct uit te schakelen. Het kan echter verstandig zijn om een extra GPS tracker in en rondom de auto te plaatsen. Deze zal door veel dieven over het hoofd worden gezien en hierdoor kun je de auto gemakkelijk volgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *