Auto inbraak

Het is enorm naar om bij je auto terug te komen en dan te ontdekken dat er is ingebroken. Wat doe je dan en wat zijn de beste tips om de kans op een auto inbraak zo klein mogelijk te maken?

Aangifte doen

Als er iets uit de auto is gesloten dan doe je aangifte via internet of je gaat, op afspraak, naar het politiebureau om de aangifte te laten opnemen. Ook al helpt dit niet zozeer om je spullen terug te krijgen, het is wel nodig voor de verzekering.

Auto inbraak

Deze tips helpen je om auto inbraak te voorkomen

Hoe is kans op een auto inbraak te verkleinen?

Het lijkt vast voor de hand liggend, maar de beste tips is de auto op slot doen. Iedereen vergeet zijn auto af en toe op slot te doen.
Laat geen apparaten die gewild zijn bij inbrekers in de auto achter. Dat maakt de auto veel aantrekkelijker voor een inbraak. Laat de apparaten ook niet in de auto liggen als ze niet zichtbaar zijn. Dieven zijn namelijk in staat om laptops, tablets en mobiele telefoons te detecteren door middel van het Bluetooth-signaal.
Laat ook het dashboard kastje open staan om zo te laten zien dat er geen waardevolle spullen in liggen.
Ook de plek waar de auto wordt geparkeerd is van belang. Parkeer de auto op een plaats die goed verlicht is en het liefst zo dicht mogelijk in de buurt van huizen of bedrijven. Probeer niet tegen dichte en hoge beplanting te parkeren. Hierin kan de inbreker makkelijk wegduiken. Het feit dat anderen zicht hebben op de auto maakt de auto minder aantrekkelijk voor een inbraak.
Ten slotte is het advies om bij een stationwagen het afdekpaneel van de laadruimte open te zetten. Net als bij het dashboardkastje laat je daarmee zien dat er geen waardevolle spullen in liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *