5 tips om je auto beter te beveiligen

Het stelen van je mooie nieuwe auto zou niet zo eenvoudig moeten zijn, maar de laatste tijd verschijnen er steeds meer berichten in het nieuws dat er auto’s worden geopend door hackers. Ze weten het signaal van de sleutel af te vangen en te gebruiken om de auto te openen. De handigheid van de transponder sleutel kan dus tegen je worden gebruikt. In minder weten hackers de auto te openen door het signaal van de sleutel af te vangen en te gebruiken om de auto te openen.

Toch is het niet moeilijk om je te wapenen tegen deze vorm van diefstal, met de volgende tips kun je straks weer met een een veel beter gevoel gaan slapen, zonder dat je wakker hoeft te liggen of je auto er nog wel staat,.

Belangrijk is om te beseffen dat de methode alleen werkt bij auto’s met een keyless-ontstekingssysteem of een transponder. We hebben twee tips voor je om je te beschermen tegen deze nieuwe vorm van cybercriminaliteit.

Tip 1: Is mijn auto makkelijk te hacken?

Controleer of je auto makkelijk te hacken is via: www.laatjeautoniethacken.nl/220/check-of-uw-auto-makkelijk-te-hacken-is.html

Met behulp van vragenlijst kun je bepalen jouw  auto geen lokaas is voor autodieven.

Bewaar bijvoorbeeld nooit geen waardevolle spullen in je auto en zet je dashboardkastje altijd open om te laten zien dat er niks van waarde in ligt.

Tip 2: Gebruik een normale auto-sleutel

Alhoewel je een transpondersleutel natuurlijk gebruikt voor het gemak kan het zijn dat je in een gebied waar de veiligheid even wat zwaarder weegt als dit gemak. Gebruik een gewone sleutel. Dat klinkt bijna kinderachtig maar het is toch echt de meest effectieve manier om je te wapenen tegen de nieuwe autodief.

Tip 3: Zet een goed alarmsysteem op je auto

Beveilig je auto met een goed alarmsysteem. Dit zal eventuele cyber autodieven afschrikken om vervolgens toch het hazenpad te kiezen.

Tip 4: Monteer een extra startblokkering

Installeer een startblokkering die op een andere frequentie is geprogrammeerd dan de transponder key. Als ze dan het signaal van de sleutel hebben weten te hacken, dan kunnen ze nog steeds niet wegrijden omdat de startblokkering dit tegenhoudt..

Tip 5: Installeer een Track and Trace systeem

Als de autodieven er toch vandoor weten te gaan met de auto dan kun je ze in ieder geval achterhalen met een track and trace systeem in de auto.

Tot slot

Met bovenstaande tips kan je je auto met een gerust hart parkeren,  Je kunt het de cybercriminelen in ieder geval een stuk moeilijker en onaantrekkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *