Wat te doen bij een lekke band?

Heel veel mensen hebben het wel eens meegemaakt.  Een lekke band is nooit fijn om te krijgen, maar het overkomt de meeste van ons toch wel eens. Een lekke band is overigens niet de enige pech die je kan oplopen tijdens het autorijden. Een lekkende uitlaat is net zo vervelend en ook erg gevaarlijk. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je een lekke band en een lekkende uitlaat kan voorkomen en ik ga je vertellen wat je moet doen als het je toch overkomt.

Lekke band

De definitie van een lekke band is een band die leeggelopen is omdat er een gat in zit. De definitie van een platte band is een band waar geen of weinig lucht in zit. Een platte band kan verschillende oorzaken hebben. Een oorzaak kan bijvoorbeeld overmatig gebruik zijn, onjuiste luchtdruk of een defect. Een lekke band kan als oorzaak hebben dat je een botsing hebt gehad met een stoeprand dat je over een scherp voorwerp hebt gereden, een te lage of te hoge bandenspanning en schade of een klapband doordat het verkeerd gemonteerd is. Er zijn natuurlijk nog veel meer andere redenen waardoor je een platte of lekke band kan oplopen, maar dit zijn veel voorkomende redenen.

Een lekke band hebben brengt veel gevaren met zich mee. Niet alleen jij bent in gevaar, maar ook andere voertuigen om jou heen zijn in gevaar. Als je een lekke band hebt kan je niet doorrijden en dat kan levensgevaarlijke botsingen veroorzaken.

lekke band

Wat te doen bij een lekke band of lekkende uitlaat?

Lekkende uitlaat

Een lekkende uitlaat kan levensgevaarlijk zijn. Het zorgt er namelijk voor dat er gevaarlijke gassen je auto inkomen waardoor je giftige stoffen binnenkrijgt. Van deze giftige stoffen kan je doodgaan. Naast dat het gevaarlijk is krijg je ook een bekeuring van de politie als je met een lekkende uitlaat rijdt. Gelukkig zijn er manieren waarop je kan zien of je een lekkende uitlaat hebt. Ten eerste hoor je als je rijdt een knetterend geluid, Ten tweede kan je het gat zien als het groot genoeg is en ten derde kan je het op een gegeven moment ruiken. Als je een lekkende uitlaat hebt is het handig om naar een autogarage te gaan, zodat zij het voor je op kunnen lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *