Met je auto naar de garage

Een auto is erg handig. Hij brengt je overal heen, door weer en wind. Je hoeft niet meer op de fiets of lopend als het regent en ook grote afstanden leg je in veel minder tijd af. En wat te denken van de boodschappen? Het valt niet mee om grote kratten te sjouwen achterop de fiets. Nee, dan is een auto wel zo makkelijk. Maar aan een auto zitten ook wat nadelen. Ten eerste kost een auto geld. De aanschaf is vaak niet goedkoop en ook maandelijks heb je kosten. Daarnaast betaal je voor de benzine en dient de auto jaarlijks gekeurd te worden. Maar hier houdt het niet op. Om de levensduur van je auto te verlengen en om grote reparaties te voorkomen, is onderhoud erg belangrijk. Gelukkig staat de auto garage in Emmen voor je klaar.

Onderhoudsbeurten

Het is verstandig je auto jaarlijks een grote beurt te geven en om het halfjaar een kleine beurt. Tijdens een kleine beurt wordt standaard de olie ververst en het oliefilter vervangen. Daarnaast worden de remmen gecontroleerd, de verlichting en ook de andere vloeistoffen bijgevuld. Door dit tijdig te laten doen, kun je eventuele problemen vroegtijdig voorkomen. Een grote beurt is wat uitgebreider. Ook dan worden de olie ververst, het oliefilter vervangen en wordt de auto op verschillende punten gecontroleerd, maar dan uitgebreider. Over het algemeen worden zelfs tussen de 70 en 90 zaken aan de auto gechecked. Denk bijvoorbeeld aan de handrem, de claxon, de airbag, de deurscharnieren en de motor zelf. Na een grote beurt kun je weer met een gerust hart de weg op. Uiteraard is een grote beurt geen garantie dat je schadeloos blijft rijden, maar het is wel een stuk veiliger.

Auto naar garage brengen

Het brengen van je auto naar de garage

APK keuringen

Naast onderhoudsbeurten kun je bij de auto garage ook terecht voor APK keuringen. Let wel op, want niet alle auto garages voeren een APK keuring uit. Het bedrijf of de garage dient hiervoor RDW-erkend te zijn. Alleen dan kunnen de keuringen uitgevoerd worden. Je auto wordt dan gecontroleerd op de verschillende onderdelen en wanneer alles in orde is, mag jouw auto weer een jaar de weg op. Is een onderdeel niet goed, dan wordt dat vaak door de autogarage direct gemaakt (eventueel in overleg met jou). Na reparatie wordt je auto alsnog goedgekeurd. 

Reparaties aan de auto

Een andere reden waarom je een auto garage zou kunnen bezoeken, is dat de auto gerepareerd moet worden. Het kan zijn dat je een paaltje hebt geraakt bij het achteruitrijden of misschien ben je tegen een stoeprand aangereden en is je band aan het leeglopen. Wat de reden van je schade ook is, de auto garage repareert het graag voor je. Zowel kleine reparaties, zoals het vervangen van lampjes of bougies, als grote, het wordt voor je gedaan. In sommige gevallen kan het zijn dat de verzekering je nog wat terugbetaalt. Dit dien je uiteraard zelf even na te gaan en zou een mooie bijkomstigheid zijn.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *