Lekkere geur in je auto

Ben jij al die vieze geurtjes in je auto ook beu? En zou jij graag nog eens dat heerlijke gevoel dat een nieuwe auto met zich meebrengt willen herbeleven? Hieronder kan je alvast enkele tips terugvinden die jou kunnen helpen bij het creëren van een frisse gloednieuwe autogeur.

Voorbereiding voor een frisse autogeur

Het is belangrijk om eerst de hele auto leeg te maken, zodat eventuele snoepverpakkingen, drinkflesjes of chipszakjes geen onaangename geur meer kunnen achterlaten. Vergeet hierbij ook de kleine opbergvakjes in de deuren en tussen de stoelen niet. Mocht je gebruik maken van het asbakje, ledig deze en maak het achteraf schoon met een heerlijk sopje. De automatten en hoedenplank haal je best ook uit de auto.

Poets de nare geurtjes weg

Wanneer heel je auto leeg is, kan je beginnen stofzuigen. Zorg ervoor dat geen enkel etensrestje, zandkorreltje of takje in de auto of op de automatten terug te vinden is. Maak nadien een sopje en zorg ervoor dat je interieur weer blinkt zoals nooit tevoren. Vergeet hierbij zeker de ramen niet, ook zij nemen onaangename geurtjes snel op. Heb je een lederen autobekleding, gebruik dan een leer reiniger. Dit zorgt voor een heerlijke geur achteraf.

autogeur

Hoe creëer je een lekkere en frisse geur in de auto?

Heerlijke autogeurtjes

Je auto mag dan wel helemaal schoon zijn, die nieuwe autogeur is nog steeds nergens te bespeuren. Misschien heb je zelfs nog last van de geur dat je sigaretten hebben achtergelaten. In dat geval kan je best gebruik maken van een anti-rookspray dat de rookgeur zal neutraliseren. Wanneer je heel dit ritueel achter de rug hebt, kan je beginnen aan het leukste deel, het uitkiezen van je favoriete geurtje. Er bestaan verschillende opties. Zo kan je kiezen tussen een geurboompje, parfumkaart, geurpotje of geurspray. Je hebt het waarschijnlijk al wel vaker gezien, de kartonnen boompjes onderaan de binnenspiegel. Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en prints, voor ieder wat wils dus. De parfumkaart is hier erg mee te vergelijken, het is een luxe variant van de geurboom. In plaats van karton, wordt hier gebruik gemaakt van plastic. De geur wordt meer gedoseerd en het design van de kaart ziet er mooier uit. Het geurpotje is een minder opvallende optie voor het verkrijgen van een heerlijke geur in je auto. Deze wordt bevestigd op het ventilatierooster en is tevens in verschillende geuren en designtypes terug te vinden. Verder heb je nog de klassieke geurspray, erg handig in gebruik.

Zo zie je maar, er zijn voldoende opties en manieren om je auto te voorzien van dat lekkere geurtje van weleer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *