Gids om de beste auto onderdelen te vinden

We weten dat het kopen van auto onderdelen behoorlijk vervelend kan zijn, en met alle beschikbare opties is het erg moeilijk om te beslissen welk onderdeel je moet kopen voor je auto. We hebben daarom al onze kennis verzameld en om je wat onmisbare koperstips te geven. Met die in handen heb je de beste hulp bij het kopen van de juiste auto onderdelen. 

Weet wat je zoekt als je een auto onderdeel wil kopen

Het is inderdaad noodzakelijk de verschillende typen van een specifiek onderdeel goed te kennen, anders kunt je uiteindelijk het verkeerde onderdeel van jouw auto vervangen. Je kunt pas vaststellen dat een auto onderdeel vervangen moet worden als het defect is. Kleine scheurtjes of deuken in een onderdeel kunnen, wanneer ze onbeheerd worden achtergelaten, grote schade aanrichten aan jouw auto. 

Check altijd op specifieke onderdeelnummers 

Het bevestigen van de juiste auto onderdelen is cruciaal als je die koopt bij een dealer of winkel. Als je het onderdeelnummer of type niet bevestigt, kan het leiden tot de aankoop van een verkeerd product. Sommige onderdelen zijn uniek voor bepaalde motor- en transmissiecombinaties. Ook kunnen er kleine maar belangrijke verschillen zijn tussen een onderdelen die er bijna hetzelfde uitzien. Laat je dus bij voorbaat goed adviseren bij een ervaren leverancier van auto onderdelen. 

auto onderdeel cilinder

Auto onderdelen waaronder cilinders

Laat je niet te snel verleiden door koopjes op Marktplaats

Door het internet lijkt het nu eenvoudig om snel aan nieuwe onderdelen te komen op sites zoals Marktplaats of Ebay. Bedenk je wel dat het niet altijd een goede bron is. In de echte wereld van het kopen van onderdelen, kan het vaak een grote tijdrovende klus worden vergeleken met naar een autospecialist te gaan of het te bestellen bij een goede leverancier. Bovendien wordt het meeste van wat je op Marktplaats koopt, verkocht zoals het is en zonder verdere garantie. Je kunt het dus niet ruilen of je geld terugkrijgen. Om deze reden kan je beter kiezen voor een professioneel bedrijf dat zich specialiseert in onderdelen.

Kun je het nog steeds niet vinden? Ga op sloopjacht

Als het onderdeel dat je nodig hebt niet te vinden is via de gangbare kanalen is het tijd om een  autokerkhof te bezoeken. Veel hobbyisten doen dit en nemen gereedschap mee voor als ze het onderdeel vinden dat ze nodig hebben. Het is dus een optie voor als je echt weet wat je zoekt. Het voordeel is dat je soms veel geld kan besparen maar het kost je dus wel tijd met speuren.

Voorkomen is beter dan vervangen: vergeet het onderhoud niet

Nadat je een onderdeel hebt vervangen, kan het nieuwe onderdeel na verloop van tijd waarschijnlijk ook defect raken als gevolg van onjuist onderhoud. Hou daar dus rekening mee en dat dit kan resulteren in extra reparatie- en vervangingskosten. Laat je daarom goed informeren over het onderhoud van nieuwe onderdelen, inclusief de goede manieren om ze te reinigen of te inspecteren. Zo ben je goed voorbereid en kan je nog lang genieten van een auto in topvorm. 

Van Gils Automotive is al jaren een leider in duurzaam en circulaire auto onderdelen handel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *