Elektrisch rijden

Het elektrisch rijden maakt een ware groeispurt door. Mede aangemoedigd door het beleid van de regering, anderzijds door het veranderen van het consumentengedrag. Waar de overheid het elektrisch rijden probeert aan te moedigen middels financiĆ«le voordelen blijft de aanschaf van elektrische auto’s relatief duur. Daar tegenover staat natuurlijk de goedkopere brandstof en het feit dat elektrisch rijden veel beter is voor het milieu.

Een schoner alternatief

Het rijden op fossiele brandstoffen is uitermate belastend voor ons milieu. Om de grote klimaat problemen te keren zijn hiervoor hervormende maatregelen nodig. Elektrisch rijden is zo’n voorbeeld waarbij gebruik wordt gemaakt van een schoner alternatief voor ons dagelijks vervoer. Wanneer er dan ook nog eens groene energie word ingezet is dit uiteraard nog minder belastend! Met hybride auto’s is deze weg jaren geleden al ingeslagen. Met de plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s zet de trend zich voort. Vele fabrikanten hebben voornemens om hun dieselmodellen in te perken of zelfs helemaal af te stoten.

elektrisch rijden

Waarom rijden in elektrische auto’s?

Innovatief en goedkoop

Naast het feit dat elektrisch rijden beter is voor het milieu is het uiteindelijk ook nog eens goedkoper. De aanschafwaarde van elektrische auto’s zijn flink aan het dalen zodat de auto toegankelijker wordt voor meer mensen. Vooral nu de technologie zich snel ontwikkeld kunnen de aanschafprijzen al op korte termijn lager uitvallen dan auto’s rijdend op een fossiele brandstof. Ook is reeds bewezen dat een elektrisch voertuig gemiddeld lagere onderhoudskosten heeft dan een reguliere auto. Denk daarnaast aan de lagere brandstofkosten en zodoende ben je al gauw goedkoper uit door middel van elektrisch rijden.

Waterstof vs elektrisch

Naast elektrisch rijden door middel van op accu aangedreven voertuigen is er nog een manier om elektrisch te rijden. Waterstof is een alternatieve aandrijflijn om elektrisch rijden mogelijk te maken. Waar accu-elektrisch rijden reeds flink aan terrein aan het winnen is tegenover reguliere fossiele brandstoffen blijft de waterstof auto nog een beetje achter. In de toekomst zal naar verwachting deze vorm van autorijden echter ook fors gaan toenemen en zodoende kunnen we een groene toekomst tegemoet gaan zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *