Een auto kopen of leasen?

Private leasen wordt steeds populairder onder de Nederlandse consument. Het leasen van een auto heeft ook een aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Twijfelt u tussen het leasen of kopen van een auto? We zullen enkele voor en nadelen voor u op een rijtje zetten.

Voordelen van het leasen van een auto

Bij het leasen hoeft u u als consument niet druk te maken om onverwachte kosten, zoals een garagebezoek voor een kapotte koplamp. Daarnaast heeft u met een private lease auto ook beter inzicht in de maandelijkse kosten, u weet immers precies hoeveel u ongeveer kwijt bent per maand. Tenslotte is het niet nodig om ergens een zak geld vandaan te toveren; Leasen kan zonder lening. Het enige wat u nodig heeft voor die splinternieuwe auto is een vast inkomen.

auto kopen

Wil jij ook een auto leasen?

Nadelen van het leasen van een auto

Een van de grootste nadelen van het leasen van een auto is dat u niet zomaar onder het leasecontract uit komt. Grote leasemaatschappijen houden slecht rekening met een plotselinge relatiebreuk of met ontslag, wat voor problemen kan zorgen. Daarnaast kan een leaseauto ook invloed hebben op de hoogte van een hypotheek. Tenslotte moet u uzelf afvragen waar u de auto voor gaat gebruiken. Is het namelijk wel het geld waard is om te gaan leasen? Wanneer u als consument weinig kilometers rijdt is het verstandiger om een auto te kopen, omdat de meeste leasebedrijven auto’s pas vanaf 10000 km per jaar leasen. Als u dit aantal kilometers niet rijdt, krijgt u hier geen geld voor terug. De meeste leasebedrijven houden er ook geen rekening mee wanneer u uw auto een maand niet gebruikt.

Uiteindelijk is het per consument verschillend of het leasen van een auto voordeliger uitvalt. Het is belangrijk wanneer u dit overweegt dat u uw maandelijkse kosten op een rijtje hebt staan en weet hoeveel kilometer per jaar u minimaal rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *